Silvestrovský turnaj rodinných dvojic

Šachový oddíl Sokol Tábor uspořádal v samém závěru roku ještě jeden pěkný turnaj. Vše si vzal na starost Lojza Bartoš jakožto organizátor a rozhodčí tohoto přátelského klání. Sekundovala mu Kačka Žilavá, která Všem účastníkům připravila výtečný švédský stůl z jednohubek, cukroví, tyčinek, brambůrek a nevím čeho všeho ještě. Bylo zaručeno, že hlady a žízní nikdo trpět nebude 🙂

K samotnému turnaji. Na devátou hodinu ranní se dostavilo do naší klubovny celkem 11 dvojic. Tyto se spolu utkaly systémem každý s každým tempem 2 x 10 minut na partii. Body se počítaly z partií, čili např. 1,5:0,5 znamenalo 1,5 bodu pro vítěze a 0,5 bodu pro poražené.

Turnaj „odsejpal jedna báseň“, takže zhruba v půl jedné bylo možné vyhlásit vítěze a rozdat ceny (cenový fond vznikl jednoduše tak, že jednotliví účastníci donesli „pár zajímavých drobností“.

Tabulka s výsledky je zde:

O jeden jediný bod nakonec zvítězila dvojic Píchových z Veselí nad Lužnicí. Tato dvojice vybojovala 16 bodů z 20 možných. Stříbrnou medaili Lojza Bartoš pověsil na krk dvojici Ruda Novák/Bican. Tito borci nasbírali o pouhý bod méně, čili 15/20. Na bronz dosáhli otec a syn Měřínských, těm na to stačilo 13,5/20. Všem vítězům gratulujeme!

Velké poděkování patří Kačce Žilavé a Lojzovi Bartošovi za organizaci a „catering“ a Všem hráčkám i hráčům za účast!!!

Těšíme se na (již) 4.ročník a loučíme se heslem … Sláva vítězům, čest poraženým !!!
Alois Bartoš a Milan Borkovec

Author: Milan Borkovec