ME mládeže v Bratislavě

Minulý týden jsme veškerou energii věnovali našemu turnaji GP Tábor, v zápalvě informací zanikla velmi významná mládežnická událost. Resp. jsme se jí na našem webu ještě nevěnovali. Dnes se tedy podíváme do nedaleké Bratislavy, kde se právě koná Mistrovství Evropy Všech mládežnických kategorií chlapců i dívek. Česká výprava je početná, napočítal jsem (jestli se nepletu) 101 hráček a hráčů!

Na ME hrají i zástupci Sokola Tábor, Šachklubu Tábor, pojďme se podívat, jak si vedou po 2/3 turnaje.

Matyáš Zeman – H18 – Matyáš sice už není členem Sokola Tábor, ale nyní za nás dvě sezóny hrál. Momentálně je na pěkném 22.místě se zsiekm 4/6, včera zůstal na jeho štítě silný polský hráč Antoni Kozak (elo 2354), dnes bude čelit gruzínskému IM Petriashvilimu. Držíme palce!
———————————————————————————————-

Ondřej Fuciman – H16 – Ondřej je člen Šachklubu, zatím se mu pranic nevede, 1,5/6, přičemž bod je kontumační za „bye“ … Turnaj je zřejmě nad síly našeho hráče.
———————————————————————————————-

David Hák – H14 –  zřejmě nejvíce „horké želízko“ z Tábora :-). David se zatáím drží se ctí, jeho 3,5/6 ho řadí na momentální 50 místo. Kuriozně je David též padesátý nasazený :-). Uvidíme, jak zvládne „švýcarská“ rozhodující tři kola.
———————————————————————————————

Max Veverka – H08 – Max bojuje mezi nejmenšími „špunty“, přičemž doposud vyválčil 2,5/6 a drží se cca „na svých“.
———————————————————————————————

Anna Tůmová – D18 – Anna nastřádala 2,5/6, však +42 elo bodů, čili matematicky hraje nad své možnosti. Každopádně pro dobrý výsledek bude třeba v závěrečném „ttrojkole“ něco vyválčit. Věřme, že se zadaří.
——————————————————————————————–

Dorota Veverková – D12 –  V těžké konkurenci bojuje statečně, zatím 1,5/6. Asi nepanuje úplná spokojenost, ale není jistě všem dnům konec 🙂
———————————————————————————————

Omlouvám se, pokud jsem na někoho zapoměl, ale neznám všechny táborské „šachové děti“ :-).

Výsledky ME zde: http://chess-results.com/tnr459968.aspx?lan=1&art=0&fedb=CZE&fed=CZE&flag=30

Pěkný den Všem a na dálku držíme palce Všem Českým „želízkům“ !
Milan Borkovec

 

 

Author: Milan Borkovec