David Hák jednoznačně potvrdil roli favorita!

Ve dnech 26.10 – 2.11 2019 probíhalo v Harrachově Mistrovství Čech mládeže v kategoriích U16, U14 a U12. Děvčata a chlapci hráli tentokrát společně v jednotlivých openech a výsledky se následně vyhlašovaly zvlášť.

Táboráci měli svá želízka v ohni, takže se podíváme, jak si vedli …

Začnu suverénním vítězstvím 13-letého Davida Háka (Šachklub Tábor) v kategorii H14. David je mistr Čech pro rok 2019. David byl nasazenou jedničkou a úlohu favorita splnil bezezbytku. Soupeřům povolil jedinou remízu (8,5/9) a druhého v pořadí “natáhl” o celé dva body !!! Famózní převaha!

Kromě toho by měl přesáhnou elo 2100, čili splnil titul KM! Velká gratulace !!!

Výsledky kategorie U14 zde: http://chess-results.com/tnr481232.aspx?lan=5&art=1&rd=9&turdet=YES

Dále v dané kategorii zápolila Nikola Zemanová (Šachklub Tábor). Ziskem 5/9 skončila papírově “na svých”, elově však ztrácela, takže asi přílišná spokojenost zde nepanuje.

Sebastián Steinhauser (Šachklub Tábor) dosáhl 50% možných bodů (čili 4,5/9) a zřejmě chtěl také ukázat více.

Z táborských jsem ještě v listině zaregistroval Markétu Mácovou a Karin Hladíkovou (obě Šachklub Tábor). První jmenovaná dosáhla 3/9, druhá pak turnaj zakončila bez bodu. Děvčata neznám, zřejmě půjde o začínající šachistky.

Pojďme dále.

V kategorii U12 měli naši početné zastoupení. Sokol Tábor reprezentovali Dorotka Veverková, Max Veverka a Vojta Volf, za Šachklub Tábor bojovali Melisa Hujerová, Ludmila Svrchokrylová, Lucie Žilavá a Nela Martinkovičová.

Jak kdo dopadl, můžete shlédnout zde: http://chess-results.com/tnr481233.aspx?lan=5&art=1&rd=9&turdet=YES

Nejlépe si vedla Dorotka Veverková, která nastřádala 4,5/9, přičemž na jejím štítě zůstali dvě děvčata a dva chlapci. Vzácná genderová vyváženost :-). Mezi děvčaty skončila Dorotka šestá, zde myslím, že její ambice byly “kapánek” vyšší.

Zmíním ještě skvělý úvod Vojty Volfa 3,5/5 !!!, poté však odpadl čtyřmi nulami. Nebyl jsem u toho, takže lze jen spekulovat, proč se závěr úplně nezadařil. Ale pokud budou Vojtu šachy bavit i nadále, myslím, že má slušně “našlápnuto” …

Na závěr jsem si nechal kategorii nejstarších, čili U16. Zde jsem zaregistroval pouze dva naše zástupce Václava a Julii Měřínských (oba Šachklub Tábor). Vašek bojoval statečně, získal 5,5/9 a asi bude vcelku spokojen. Julie měla 3,5/9, elově však značně povyskočila. Zřejmě dobrý turnaj pro oba …

Výsledky kategorie U16 zde: http://chess-results.com/tnr481231.aspx?lan=5&art=1&rd=9&turdet=YES

Ode mne asi vše, Všem mládežníkům přeju, ať je šachy nadále baví a přináší jim radost!

Mějte se fajn
Milan Borkovec

 

 

 

 

Author: Milan Borkovec