Béčko zaskočilo domácí Krumlov

ŠK Český Krumlov – Sokol Tábor B

V neděli 3.3. 2019 jsme se vypravili do krásného historického města Český Krumlov. Děkujeme domácím, že byl začátek posunut na 10:30 (tak trochu kvůli mně, cesta z Prahy daleká). Nakonec jsme vyjeli ve slušné sestavě, leč to nám ani loni nepomohlo (vzpomínky jsou stále). Letos se Českému Krumlovu zas tak nedaří a tak šance byly větší. Jak to dopadlo je vidět v následující tabulce:

ŠK Český Krumlov Sokol Tábor B
Kukla Petr 2150 0 1 2111 Mészáros Luděk
Karlíček Pavel 2067 0 1 2029 Rosenzweig Vladimír
Beter Arnošt 1992 0 1 1996 Loskot Petr
Mráz Miroslav 2043 ½ ½ 1975 Mindl Josef
Lauko Marián 1827 0 1 1978 Bartoš Alois
Muzikář Jan 1928 0 1 2026 Hák David H
Kašpárek Jaromír 1905 ½ ½ 1923 Odehnal Jaroslav H
Šedivý Roman 1826 0 1 1829 Otradovec Luboš
1 7

V Béčku se snažím spíše hrát, než sledovat, tak jen letmo:

První body pro nás jsem zaznamenal u Luďka Mészárose, kdy za černé porazil Petra Kuklu. Pozice ostrá, jak je u Luďka zvykem. Najednou se to všechno povyměnilo a Luděk z toho vyšel jako vítěz.

Další skóroval Petr Loskot, soupeř měl disharmonicky uspořádané a vyvinuté figurky, nemyslím, že to bylo schválně. Petr toho využívá a vítězí!

Další výsledek u Pepy Mindla, zde k mému překvapení to skončilo remízou, protože náš hráč při Francii krásně otevřel sloupec na černého krále a všechny bílého figurky tam směřovaly. Závěr nevidím, ale zvedla se tam živá diskuze, jak to asi šlo vyhrát. Nevadí, půl bod dobrý 🙂

Na šestce hraje David proti Janu Muzikáři. Dámský gambit. Začátek mi přišel pro Davida dobrý. Pak získal tak na půl otráveného pěšče a začal stát hůře. Musel přejít do obrany a krýt všechny matové hrozby. Jestli soupeř dal na půl otráveného pěšce, tak si ho vzal zpět zcela otráveného, přehlíží taktiku a na to ztrácí figuru. Vzdává se a další bod je doma. 

Další končí Luboš Otradovec, který hraje na 8. proti Romanu Šedivému. Jako minulý týden má oblíbená sicilka s C3. Stojím asi trochu lepší, když si soupeř ve 12. tahu nechává dvojtahově vzít zdarma střelce (ještě, že jsem na popud Lojzy Bartoše dělal po cestě v autě diagrámky :))) Pak už stačilo být pozorný a v klidu dohrát. Ve 23. tahu je vymleto, soupeř se vzdává a já si připisuji svou první výhru v sezóně, jééééj :)))) (dost smutné, já vím)

Aktuální stav je 4,5 – 0,5 !!! a první auto, včetně mě odjíždí již s klidným pocitem domů, že si vezeme domů tři body!

Ještě tvrdě bojovali:

Láďa Rosenzweig – Pavel Karlíček

Zde jsme hádali výhru nebo remízu, hůře to dopadnout nemohlo. Věžovka a daleko postouplý bílého pěšec. Nakonec to dle výsledku skončilo výhrou pro našeho domácí borce. Dobrá práce a bereme další bod!

Marián Lauko – Lojza Bartošů

Věžovka a střelec proti jezdci. Zde to také vypadalo buď na výhru nebo remízu. Černý měl volného pěšce a hlavně střelce, který hraje na rozdíl od koně na obě křídla. Zde to také dopadlo v náš prospěch a černý nakonec ukončuje partii vítězstvím!

Kašpárek Jaromír – Jaroslav Odehnal

Při odchodu jsme hádali buď prohru nebo remízu. Černému se Královská indická moc nepovedla a neharmonicky mu (ne)hráli figurky. Navíc měl spoustu slabin. Nakonec to ale černý udržel a bere krásnou remízu!

Celkové skóre je výhra 7 – 1 !!!

Myslím, že jak my, tak domácí byli zaskočeni celkovým rozdílem bodů. Asi tak přesvědčivý výsledek nikdo nečekal. Pro nás jenom dobře a již se můžeme těšit na příští domácí zápas proti třetímu Písku.

Dnešní výhrou jsme se posunuli na druhou příčku. Trochu jsme doufali, že by Sezimáci mohli potrápit první Strakonice a udělat tak ještě 1.divizi do konce sezony zajímavější. Leč Strakonice nic nenechali náhodě a porazili Spartak 5,5 – 2,5. Šance byly vyrovnané, žel Spartaku „shořel“ zadek. Ještě zbývají dvě kola, takže, kdo ví 🙂

Na závěr chci poděkovat za pozitivní zpětnou vazbu ohledně našich článků 🙂

Loučím se s Vámi, mějte se fajn!

Author: Luboš Otradovec