Vítězem Velké ceny Tábora Matyáš Zeman!

Poslední článek jsme publikovali zhruba ve dvou třetinách turnaje. V tu dobu vedl samostatně Matyáš Zeman, pronásledovaný trojicí „stíhačů“. Pojďme se podívat co se stalo v závěrečné, nejdůležitější třetině turnaje.


7.kolo

Vezmeme do hledáčku prvních šest stolů … 5 remíz! Jediný, který se vzepřel dělbě bodů byl ruský IM Viktor Volodin. Malinko si polepšil, jinak zůstalo pořadí de facto nezměněné.

8.kolo

Opět prvních šest stolů, tentokrát čtyři remízy. Tentokrát se vzepřeli Jihočeši, Milan Borkovec a Zdeněk Chval (QCC ČB). Zezadu se nenápadným tempem přiblížil FM Josef Lys. Ve vedení zůstává osamocený Matyáš s půlbodovým náskokem.

9.kolo

Tentokrá tři remízy a tři rezultáty. Mezinárodní mistři IM Přibyl a IM Doležal sázejí na jistotu a partie končí velmistrovskými remízami. Matyáš Zeman bojuje a bílými silně tlačí na pozici IM Viktora Volodina. V jeden moment se mi zdá, že výhra není daleko. O místo na slunci dále bojují Milan Borkovec a FM Josef Lys. Jedna partie je Jihočeským derby (Chval Zdeněk – Milan Borkovec) a druhá je mezinárodním duelem (IM OLaf Heinzel – FM Josef Lys). V obou partiích jsou úspěšnější, či možná sťastnější černí, čili Milan Borkovec a Josef Lys. Teď mají na svém kontě 7 bodů. K nim se přidává i Matyáš Zeman, který nakonec mezinárodního mistra nepřetlačil. O celkovém vítězi tak rozhoduje pomocné hodnocení.

 

To zaslouženě přiděluje prvenství a titul Matyáši Zemanovi z našeho oddílu !!!

 

VELKÁ GRATULACE !!!

 

Stříbro patří též našemu členu Milanu Borkovcovi a bronz bere skvěle finišující FM Josef Lys ze Sokola Dobrá. FM Lys „doplatil“ na slabší úvod, když v 1.kole nečekaně podlehl ratingově značně slabšímu soupeři.

Jihočeský přebor

Jako již tradičně se v rámi openu konal přebor Jižních Čech kategorií H20, D20 a mužů. Tento „interní“ turnaj nebyl v průběhu sledován speciálním pořadím, tituly a medaile „vykrystalizovaly“ po skončení celého openu.

H20

1. Matyáš Zeman (Sokol Tábor)      7
2. Václav Kotál (ČZ Strakonice)      6 1/2
3. Jan Žilavý (Sokol Tábor)            6 1/2

D20

1. Lucie Rolínková (Šach. Akademi VŠTE ČB)   4
2. Martina Šťastná (Šach. Akademi VŠTE ČB)  4
3. Beáta Havelková (QCC ČB)                          4

KP mužů

1. Matyáš Zeman (Sokol Tábor)       7
2. Milan Borkovec (Sokol Tábor)      7
3. Václav Kotál (ČZ Strakonice)        6 1/2
4. Jan Žilavý (Sokol Tábor)              6
5. Ladislav Nagy (QCC ČB)               6

Tedy Jihočeské tituly zůstaly u mužůa hochů v Táboře, u žen putují do Českých Budějovic.

Všem zde oceněným opět VELKÁ GRATULACE !!!

Na závěr bych chtěl poděkovat Všem účastníkům turnaje, doufám, že se jim u nás líbilo a též doufám, že za rok opět nashledanou!

Velký dík patří též hlavnímu rozhodčímu panu Michailu Korečkovi za bezproblémové rozhodování! Díky!

V neposlední řadě dík Všem „bezejmenným“ členům našeho oddílu za pomoc v různých fázích přípravy, v průběhu, ale i při nedělním úklidu.

Speciální pochvala a dík Zdendovi Havlůjovi. Na něm leží hlavní tíha a bez něho by turnaj prostě nebyl !!! Takže Zdendo též veliký dík!

Myslím, že zatím takto stručně to stačí, k turnaji se určitě vrátíme, až dorazí fotografický materiál, určitě se podíváme na nějaké zajímavé momenty, fragmenty z bojů, zvažuji natočit i videokomentář. Určitě budou i partie v pgn.

Zde prosím o malé strpení, protože od zítra mě čeká týdenní dovolená, takže vše zmíněné bude, ale pravděpodobně za týden …

Nezbytné výsledky zde (http://chess-results.com/tnr368939.aspx?lan=5&art=2&rd=9)

Děkuji za organizátorský tým, pěkné léto Všem

S pozdravem Milan Borkovec, ředitel turnaje

Author: Milan Borkovec