Viry ve světě šachu …

Psát o situaci v ČR nemá smysl, šlo by o nošení dříví do lesa. Myslím, že všichni sledují situaci na různých serverech, v tisku či televizi. Se stavem nouze však souvisí řada omezení a zákazů, která se dotýká Všech oblastí života, pochopitelně i naší oblíbené hry … šachu. Dnešní článek bude tedy jakýmsi dosavadním souhrnem informací, které se týkají šachu v ČR, šachu v Jižních Čechách, v Táboře, či přímo v oddíle Sokol Tábor.

V celé řadě nesustále se měnících informací by ovšem neměla zapadnout jedna, pro Tábor významná zpráva! MČR mládeže bylo předčasně ukončeno a člen Šachklubu Tábor David Hák se stal mistrem ČR v kategorii H14!!! K tomuto úspěchu se určitě vrátíme v samostatném článku, zatím velká gratulace Davidovi !!!

A teď pojďme k momentální situaci.

Soutěže družstev řízené ŠSČR

Vyjádření svazu je zde: https://www.chess.cz/oznameni-sscr-o-preruseni-vsech-svazem-rizenych-soutezi/

Co to znamená? Extraliga, 1.ligy a 2.ligy jsou POZASTAVENY!!! Tým Sokola Tábor je už o Všem zpraven mailem, předpokládám, že ostatní týmy vše podstatné vědí také.

Soutěže družstev řízené JČ svazem

Vyjádření JČ svazu je zde: http://www.jcsach.cz/

JČ svaz je drsnější! Veškeré jihočeské soutěže pro letošní sezónu UKONČIL !!! Je tam i komentář k případným postupům, sestupům atd.

Oddílový život

V oddíle probíhá momentálně Ferrův memoriál. Včerejší čtvrtek byl ještě ve znamení hry, ale jelikož táborská sokolovna bude též uzavřena pro veřejnost až do odvolání, tak se soutěž též do odvolání PŘERUŠUJE !!! Zároveň se ruší tradiční oddílové čtvrtky, samozřejmě taktéž z důvodu uzavřené sokolovny.

Zatím asi vše podstatné, jakmile dojde k jakékoli změně, budeme naše čtenáře a členy ihned informovat.

S přáním pěkného dne
Milan Borkovec

Author: Milan Borkovec

1 thought on “Viry ve světě šachu …

Comments are closed.