Výroční schůze šachového oddílu Sokol Tábor

Už dlouho nepamatuji takovou účast. Vůbec už dlouho nepamatuji, že bychom se v klubovně vůbec takto setkali. Jaká to slavná akce včera (6.května 2022) proběhla v klubovně našeho šachového odílu? Nenechte se poplést, šlo o „obyčejnou“ výroční schůzi Sokola Tábor.

Jde o to, že jsme si tak nějak odvykli. Po dva roky zde „řádil“ covid a žádné takové akce se nekonaly a když se konaly, přišli pouze „nejstatečnější“ :-))). Letos konečně všechna smyslná i nesmyslná nařízení pominula a umožnila uspořádat schůzi v tradiční podobě.

V naší klubovně se sešlo 19 šachistů, hostem byl pak samotný starosta táborského Sokola pan Jiří Bělohlav. Vzácná a (přiznám) trošku nečekaná návštěva dorazila z Klokot a Spojených států amerických … tedy otec a syn, ing. Jindřich Zapletal, čestný člen našeho oddílu, mistr Evropy v korespondenčním šachu 1967 a člen vítězného týmu korespondenční šachové olympiády a Jindra Zapletal, matematik, šachista a náš kamarád.

Ještě před úvodním hvizdem jsme obdrželi od ing. Zapletala dva malé dárky, ten první na rozcvičení našich šedých buněk mozkových, jednu malou, pěknou studii …

Bílý je na tahu a vyhraje …

Zde ji máte o něco lépe viditelnou, můžete potrápit své šachové hlavičky. Na konci článku si pak prozradíme pěkné řešení.

Druhým dárkem byla tajemná igelitka s šachovým obsahem, co měl pan inženýr doma a říkal, že materiály věnuje oddílu. Dostal jsem ji k prostudování a uvedu též v závěru článku.

Poté už se ozval „úvodní hvizd“ a schůze začala. Úvodní slovo si vzal předseda oddílu pan Alois Bartoš, všechny přítomné seznámil s programem schůze a poté již předal slovo čestnému hostu naší schůze, panu starostovi Sokola, Jiřímu Bělohlavovi.

Pan Jiří Bělohlav seznamuje členy oddílu s výsledky hospodaření v rámci Sokola Tábor …

Veškeré informace jsme měli v papírové podobě před sebou, ale i na velké obrazovce …

Dále už probíhala schůze dle plánu, tedy seznámení s „chodem“ oddílu (Lojza Bartoš), zpráva STK (Venca Hašek), zpáva hospodaření (Luboš Otradovec), zpráva o materiálu (Roman Kotleška), zprávy kapitánů (Milan Borkovec, Lojza Bartoš, Luboš Otradovec a Miloš Kratochvíl). Nakonec jako vždy diskuze.

Všichni bedlivě naslouchali a kdyby někomu vyhládlo, mohl zakousnout malý zákusek či chlebíček 🙂 Nechyběli ani zástupci nejmladší generace a to je potěšující! Myslím, že naše schůze proběhla v naprostém klidu a pohodě, podařilo se prodiskutovat řadu témat, i ožehavých a přibylo i pár zajímavých nápadů na „letní provoz“ či podzimní tradiční oddílový turnaj. Uvidíme, zda se z těchto nápadů „něco chytne“.

Zápis ze schůze naleznete zde: VV_schuze_6.5.22.pdf

Mno a teď slíbené …

Tajemná igelitka ing. Zapletala – vzhledem k tomu, že jsem našel „kopu“ zajímavých materiálů, bude tato igelitka předmětem samostatného článku.

Pojďme na slíbené číslo dvě, tedy šachovou studii. Zpracoval jsem řešení tak, aby jste si ho mohli přehrát, případně stáhnout v pgn.

Po skončení schůze následovala ještě příjemná, asi hodinová "afterpárty" v restauraci U Rytíře (všude jine bylo "narváno") :-).

Mějte se fajn
S pozdravem výbor šachového oddílu a Milan Borkovec

 

 

 

 

 

Author: Milan Borkovec