Na Silvestra vítězí Novotní!

Další z tradičních vánočních turnajů proběhl 31.prosince v klubovně šachového oddílu Sokol Tábor. Silvestrovský turnaj rodinných dvojic přilákal na start devět dvojic, tyto poměřily síly systémem „každý s každým“. Tempo hry bylo propozicemi stanoveno na 2 x 12 min + 5 sec za každý tah.

Cenový fond turnaje („co kdo donese“) byl poměrně bohatý, viz. foto.

Turnaj „odsejpal“ jedna báseň, kolem 13 hodiny bylo dohráno, hráči se mohli jít koncentrovat na nadcházejícícho skutečného Silvestra 🙂

Tabulka prozrazuje, že čelo turnaje bylo velmi vyrovnané, první trojice se vešla do rozmezí jediného bodu!

Palmu vítězství (trochu překvapivě) si nakonec odnesli Novotní, konkrétně otec a syn Miroslav a Šimon Novotní (oba VŠTE České Budějovice). V turnaji nasbírali 13 bodů z 16 možných! Neopoznali hořkost zápasové porážky, jejich statistika vypadá takto … +5 =3 -0! Pro zajímavost, oba hráči jsou bez ela!

GRATULACE !!!

Sál byl nabitý k prasknutí … 🙂

Druzí Dudkovi, nasbírali o půl bodu méně, tedy 12,5 bodu ze 16 možných. Dudková Josefína (TJ Spartak Vlašim) a Dudková Danka (TJ JAWA Brodce) patřili k hlavním favoritům turnaje, statistiku měli navlas stejnou jako vítězové (+5 =3 -0), ale měli o jednu remízku více, než vítěz …

GRATULACE !!!

„Napínání“ šedých buněk mozkových …

Bronz si pak vybojovali Hejdovi, opět otec a syn, konkrétně Martin a Ondřej Hejdovi (VŠTE České Budějovice). Ti sice měli nejvíce zápasových výher (+6 =0 -2), ale „poztráceli“ také o „fous“ více individuálních bodů, takže 12 ze 16 stačilo přesně na bronz.

Též GRATULACE !!!

I další dvojice bojovaly statečně a slovy Lojzy Bartoše odcházeli všichni z hrací místnosti spokojeni, což bylo účelem.

Ředitel, rozhodčí, organizátor … Lojza Bartoš

Mnoho zdraví a štěstí do nového roku přeje Alois Bartoš a Milan Borkovec

 

 

Author: Milan Borkovec